29 January 2008

politia de frontiera


pana acum nu prea dadeam doi bani pe politia de frontiera: masini scumpe, fataiala cu ele prin oras, frecat menta.. nimic productiv. pana intr-o seara cand m-au acostat pe strada si m-au rugat sa ii ajut, au prins o masina furata si era nevoie de doi martori pentru retinerea si sigilarea masinii. eram cam obosit, dar hai sa ii ajut. am ramas placut impresionat de oamenii care se ocupau de caz. oameni profesionisti, de treaba, care au stat pana tarziu ca sa rezolve cazul. la birou nu prea au cine stie ce dotari: birouri vechi de pe timpuri, calculatoare din primele generatii, fax-ul rasnea ca naiba cand a venit raspunsul prin interpol, declaratiile se scriu de mana... si totusi isi fac treaba foarte bine. prima oara au prins un nissan navara furat din olanda, si cu numere de germania, fiind furat din 2005
iar a doua oara cand m-au chemat, un vw jetta furat din italia in noiembrie 2007 (au fost rapizi).

am fost in parcul de masini furate si am vazut multe masini scumpe pe acolo, pentru fiecare a muncit cineva sa le cumpere si cineva 'a muncit' sa le fure.
cat am stat pe acolo, de cateva ori am asistat la discutii la telefon de genul: 'da iubito, mai intarzii. mai stau ca avem treaba. nu ma astepta' sau 'tati nu poate sa vina acum, mai are treaba la munca. tati te pupa. tu fa nani ca tati mai intarzie' .

concluzie: mai sunt si oameni care isi fac treaba. ma bucur ca am putut sa ii ajut.

28 January 2008

schimb de carti


constanta blog ne mai surpinde cu un eveniment inedit. un schimb de carti cu scopul de a mai pune mana pe carte si a avea acces la carti care poate sunt si scumpe. aritmetica e simpla. cu o carte cumparata citesti mai multe, depinde la cat de multe persoane ai facut un schimb cu ea. mi se pare o idee foarte buna, dar imi pun urmatoarea problema: cui le imprumut cartea or sa aibe grija de ea? eu nu imprumut carti din principiu. ca e bun prieten/prietena nu e o garantie ca nu primesc cartea cu un rotund maro pe coperta de la cana cu cafea, coperta indoita de la contactul cu parchetul sau foile incretite de la cola. iar in al doilea rand sper ca si cartile care vor circula vor fi bune. deci sa vedem daca o sa ajung si eu pe 3 februarie in barul 'In vama'.

constanta blog meet 3

30 de persoane adunate in vama. cum a iesit? sa vedem. in comparatie cu blog meet 2, s-au atins subiecte legate de blogging intr-un mod organizat. roxana si ddumi au reusit sa se faca auziti (desi muzica era oprita, trebuia sa ai plamani sa te faci auzit) si sa ne scoata cu clestele raspunsurile. lumea nu prea s-a implicat in discutii cum ma asteptam eu, unii poate nu aveau curaj, ceilalti poate nu erau asa vorbareti.. nu stiu. am avut cateva intrebari la care am primit raspuns, lucru pentru care a trebuit sa ma ridic in picioare sa ma fac auzit. dupa discutia organizata ne-am spart in bisericute si au inceput discutiile in fata berii. am stat langa catalin care stie multe in chestii de internet, site-uri and stuff. imi cam prindeam urechile la ce povestea acolo, dar am incercat sa inteleg. inainte sa plec am stat un pic de vorba cu el pe tema blogului si am mai aflat niste chestii interesante care o sa le incerc. vazand ca noi discutam in picioare de ceva timp, au venit si altii la noi sa vada despre ce e vorba si eram un fel de 'grupul celor care stau un picioare'. in rest, ionut care e vorbaret si dezghetat a intretinut atmosfera cu cate o remarca haioasa, iar la urma i-a chemat pe toti in zona lui sa nu mai fim asa rasfirati. la multi ani si anei care ne-a servit cu bomboane cu ocazia celor 18 anisori (eu mers bine bomboanele cu berea).

in concluzie, a iesit bine si FELICITARI roxanei pt organizare (se vede ca o fata a organizat).

ps: ca sa nu uitam de drepturile de autor, poza e de la pisica in bocanci

03 January 2008

the godfather - cartea

.


am citit si cartea, dupa ce am vazut cele 3 filme din seria 'the godfather'. cartea incepe cu nunta lui connie, care nu este prea reusita in decriere. spun asta dupa ce am vazut-o in film: muzica italiana, traditia, decorul si, de ce nu, scene memorabile in care don corleone isi primea anumiti invitati, in birou, sa le indeplineasca o dorinta in ziua nuntii fiicei lui (un sicilian nu putea refuza o rugaminte primita in ziua nuntii fetei). apoi incepe actiunea, descrierea treptata a imperiului corleone, a afacerilor si rafuielilor dintre cele 5 familii din new york. personajele sunt bine definite, cele principale au o personalitate puternica si se caracterizeaza prin actiunile lor (care duc pana la crima). pentru mine, cartea nu a reprezentat o lectura care sa te relaxeze pe tren sau dimineata la o cafeluta, ci una care te tine pana noaptea tarziu cu nasul in ea, cu ochii rosii de citit, sa stai pana o termini si sa ai satisfactia ca ai aflat ce s-a intamplat pana la final.

02 January 2008

La multi ani 2008

.



'La multi ani' pentru noul an si toate lucrurile bune sa vi se intample. sa traiti si sa petreceti tot anul. vinul dulce sa va bucure, vorba cantecului : 'Sfintii Petru si Mihai/Si-au facut o crasma-n rai /Hai, hai, vinul dulce/Cine-l bea in rai se duce... ' . sa va inconjurati de prieteni si hai sus paharul! sa beti sa va distrati cum nu ati facut-o in 2007.



pentru mine revelionul a tinut 2 zile si inca imi zboara mintea la distractie. nu vreau sa fac bilantul anului 2007, a trecut, deci imi fac planuri pentru 2008. anul a inceput bine pentru mine. ziua de 1 ianuarie este prima zi de contract la noul meu loc de munca - siemens. de altfel, toata ziua m-a prins plecat de acasa, deci anul acesta voi fi plecat la distractie si prin excursii. abia astept sa inceapa primavara, sa sfaraie gratarele, sa ma umplu de fum de mici si sa imi curga berea pe barbie. vine sesiunea, dar astept vacanta de dupa sa merg la munte, sa o facem lata (promit sa aduc si tobele, la revelion m-au intrebat de ce nu le-am adus). am reusit sa imi iau si boxe sony mai puternice (cele vechi le-am ars la party-ul de la romtelecom) si astept sa dau prima chindie cu ele. vad ca mosul inca mai vine la mine, desi nu stiu cat de cuminte am fost anul trecut. m-a umplut de parfumuri, printre care ralph lauren - polo sport blue si giorgio armani - armani mania. si mi-a adus bere care nu se gaseste decat in azuga - bere azuga. vorba aia: daca nu merge tiberiu la munte (dupa bere), vine berea la tiberiu :)). am mai primit un breloc super din bruxelles si bomboane bune rau, tot de acolo. pentru expeditii de speologie am fost dotat cu un briceag multifunctional si voi merge cu un preten care termina acum arheologia sa sapam la capidava (nu voi rata nici pestera liliecilor, camera de ceramica). si tricoul stinky fresh, eu sunt innebunit dupa tricouri. promit sa gatesc mai mult in noul an. la revelion eu am facut friptura si copanele, rumene si moi, inrosite in vin rosu, si mancate cu un cabernet rosu, tare. am fost maestru bucatar, au iesit asa bune ca un baiat m-a cerut de nevasta, sa ma duca la el acasa :)). ar mai fi multe de zis, de povestit, dar prefer sa o fac in fata unei beri, in fata prietenilor sau a unei fete frumoase (asa este roxana?).

apropo, azi ce zi e? parca miercuri.. ba nu. joi (multumesc mihai de ajutor)