26 December 2007

craciun 2007

.


craciunul acesta a fost simplu. nu m-am lasat dus de valul 'atmosferei de craciun' creata de oamenii de market-ing. nici de miile de beculete colorate. nu am trimis mesaje pe mobil cu tot felul de texte de sarbatori. va multumesc celor care mi-ati trimis, dar nu am simtit sa fac si eu acelas lucru. am sunat doar cateva persoane apropiate, iar cu restul m-am vazut. si atat. am fost la bunica in ziua de craciun. m-am simtit bine, am mancat si am stat cu familia. m-am jucat si cu papagalul, care acum sta la bunica si ii tine de urat (l-am bagat si punga cadoului pentru bunica, am ras copios de el, l-am si speriat de a zburat spre oglinda si s-a lovit de ea si a cazut pe jos). iar seara am iesit in oras cu prietenii. am inceput cu un machiato (ce beau eu de obicei in phoenix 2) si am terminat cu bere (cu ce termin eu de obicei in phoenix 2).

in fine. surpriza serii a venit din partea lui flaviu. a venit cu cadouri pentru noi. ce? ce se vede:


un tricou cu un bradulet pe care scrie 'stinky fresh'. come on guys. i'm not stinky :)) in 2 minute tricoul era pe mine. m-am ales si cu un pulover rosu. e moale si placut la atingere. prima fata care se va cuibari in bratele mele sigur va aprecia cadoul lui flaviu. ultimul cadou, un briceag multifunctional. in memoria celui pe care l-am folosit in pestera liliecilor si care nu a putut fi curat complet (si caruia i-am rupt si tirbusonul, cazut la datorie in lupta cu o sticla de vin). gestul lui flaviu m-a impresionat, eu nefiind obisnuit sa primesc cadouri de craciun de la prieteni. si ma bucur ca ma considera un prieten apropiat. dupa deschiderea cadourilor am stat la un pahar de vorba (si de bere), am facut niste poze cu noi. as fi vrut sa trancan mai mult, dar ma incomoda raceala. sa nu mai zic de dorin, cu nasul in batista (si mucii dumnezeu stie pe unde). si ca sa inchei seara bine, am sa mai iau o bomboana cu brandy, cadou de la mosu'. noapte buna.


23 December 2007

una margarita por favor !!

.


sambata seara, in pizzico. cu flaviu care a venit din canada, si mihai cu roxana. cer o margarita. nimic deosebit. chelnerul intelege pizza margarita.
- mica?
- aaa, paii.. da (ce naiba, margarita mica?), sau nu... normala (cum sa fie normala?).
- deci mica?
- nu, nu mica, NORMALA! (eu cam bulversat)
- si de baut?
- da da, de baut!
si intervine flaviu si explica ca este vorba de cocktail. incepem toti sa radem. si sambata seara am baut o margarita.. normala?

16 December 2007

pe plaja

.


malul marii. razele soarelui palide in aerul taios al iernii. nisipul umed pe talpa adidasilor. sunetul scoicilor trosnind la fiecare pas. inaintez in pustietatea linistita. plamanii se umplu cu aer proaspat. valurile plesnesc cu spuma malul si cuprind algele verzi mirositoare. urat mirositore? nu. natural mirositoare. in zare doar umezeala marii. si cateva vapoare pierdute in orizont la mii de kilometrii. si eu singur pe plaja. cu mainile in buzunar. mai trosnesc cateva scoici sub greutatea mea si ma opresc. ridic o cochilie sparta. umeda si cu nisip pe ea. mai sunt cateva mii ca ea pe plaja. frumoasa si banala in acelas timp. o arunc si ma uit jurul meu. hoteluri goale dea lungul plajei si alei pustii. valuri inspumate si posturi galbene de salvamar, parasite in fata marii. lasate sa se lupte cu forta naturii. pun mana pe metalul rece al scarii si ma urc in unul. vantul bate mai tare sus. si mainile se afunda mai adanc in buzunare, zgribulindu-ma in mine. cu privirea in zare ma imaginez pe o corabie de pirati tinandu-ma de o parama. cu fata infruntand vantul si valurile spalandu-mi trupul. curajul curgand prin vene si fiind neinfricat. scuipand pana si moartea in fata si aruncand-o peste bord. cu piciorul pe marginea de lemn si privind semet spre necunoscuturi bogate. cu vantul in fata, sfidator. sprijinit de metalul rece a postului de salvamar in jurul meu tot nisipul umed amestecat cu alge. aerul proaspat si rece ma oboseste si sufletul vibreaza. ador marea iarna. si nisipul umed..

rem - mircea cartarescu

.


dupa ce am citit 'De ce iubim femeile' am ramas cu placerea unei lecturi usoare si frumoase, in care fiecare capitol era o noua povestire si o 'noua' fata. nu ma asteptam la REM sa gasesc asa o complexitate inchegata. poate si pentru ca este a doua carte a lui cartarescu care imi cade pe mana si o citesc. descriere este un exercitiu de stil foarte reusit in aceasta carte. descrierea vizuala te conduce pe strazile si casele bucurestiului vechi, de prin anii 60'. zgomotul tramvaielor, aerul proaspat al diminetii bucurestene, cladirile galbene vechi, forfota, magazinele si consignatiile, papusile de carpa si multe altele sunt elemente vizuale care reproduc atmosfera acelor ani. imaginatia isi da frau liber in joaca micilor fetite. ea se intrepatrunde cu realitatea incat la un moment nu mai imi dadeam seama de veridicitatea lucrurilor. notabile sunt momentele in care ies animale sau creaturi din ouale formate din baloanele de sapun si mai superb, jocul in care fetele au desenat o scara a timpului. fiecare linie reprezenta 10 ani si cu cat inainta, se vedea cum fiecare fetita inainteaza in varsta. cum se transformau, cum ajungeau la batranete si cum le lua moartea. sunteti curiosi? va las pe voi sa cititi. suspansul de a afla ce este rem-ul este prezent, dar numai intr-o anumita parte te tine cu sufletul la gura sa afli mai repede. in restul partilor descriere la greu. si frumoasa. ai incredere in sfatul meu? citeste REM.

acum o pup pe ela si o sa citesc gemenii, urmatoarea carte care o imprumut de la ea. salutari pentru kapshunika de la iepurash.

07 December 2007

cadouri si iar cadouri


am primit leapsa de la miruna sa zic care este cel mai frumos cadou care l-am primit sau mi-l doresc. fiind luna cadourilor, pica bine intrebarea. pai... cadoul cel mai ravnit l-am primit de ziua mea: tobeeeeee. acesta a fost cadoul meu de suflet din toate timpurile. si nu mai satur de ele. in rest.. imi doresc un aparat foto pentru pasiunea de a face poze. cam atat imi doresc. aa.. o pereche de patine. imi place sa patinez si vreau sa o fac mai des la patinoarul de la arenele tomis. deja vreau cam multe. dar sunt multumit cu ce am, tobele mele si bucata de FERICIRE din suflet. si cand ne mai intalnim, draga cititorule, imi fac cadou o bere. te bagi?

ps: leapsa merge mai departe la blindgirl si pilu

05 December 2007

draga mos Nicolae

.


din pacate am fost ocupat zilele astea si era sa uit ca vii. dar mi-am amintit intamplator. adidasii mei sunt cei albi si plini de noroi de afara. nu sunt eu de vina ca sunt murdari, ci ploaia si baltocile. asa ca atunci cand pui cadourile vezi sa nu te murdaresti. eu am fost baiat cuminte, asa ca pastreaza nuielusele pentru mucosii aia mici. multe din ce mi-am dorit am deja, ce as vrea acum ar fi o pereche de patine. da nu albe sau roz, ca nu sunt gay. mosule, daca tot vii eu te invit si la o bere. da o aduci tu. eu acum ma pregatesc sa termin de citit REM, de mircea cartarescu, si imi pregatesc carpa sa sterg maine dimineata adidasii.

ps: daca tot vii, baga ceva si la papuci

02 December 2007

leapsa

.



am primit o leapsa de la blindgirl sa fac un top al berilor. nu e greu.
1. stella
2. becks
3. carlsberg

- popularitate: berea bruna

dau mai departe leapsa lui andu , serghey si costin de la antitot

01 December 2007

seara de seara

.

se apropie iarna si deja e sport sa ies in oras sa beau bere. doua beri pe seara, sapte seri saptamana, doamne.. o sa ajung betiv. dar intr-o luna o sa ma plictisesc. nu de bere, ci de toate localurile din constanta.


a reinceput moda ne strangem la mine sa ne uitam la filme. acum abia astept sa apara fiecare episod the simpsons - seria 19.



ma dotez cu bere intr-o forma


sau alta..


si ma gandesc la frumoasele zile de vara...


dar acum ma zgribulesc in canapeaua mea, in timp ce afara ninge. camera incepe sa miroasa a bere si popcorn cu branza. doh!


si film. bere. bere. bere. bere. bereeee..



bere. bere... bleah. somn

de pe la blog meet

.



discutie pe mess de ziua romaniei:
dorin: la multi ani......
tiberiu: la multi ani si fuck you romania!!
asta pentru ca nu ma mai intereseaza. pentru ca imi este scarba de cine a ajuns sa fie condusa si distrusa romania.

in fine... ideea postului este ca m-am simtit bine la adunarea blogger-ilor. bineinteles ca maimutza de mihai s-a tinut dupa mine si a cunoscut si el lume noua. felicitari lui marius pt organizarea care, parerea mea, a fost reusita. l-a inceput m-am imprietenit cu serghey cu care am cateva pasiuni comune: basketul si muzica. au urmat draguta de miruna si copilaroasa de vanessa cu care am incercat sa deschidem teme de discutie, dar numai eu trancaneam (la masa mea lumea nu era asa vorbareata ca la celelalte). l-am vazut si pe bec (a.k.a. littlebro) si nemo, vechi colegi de liceu. mai incolo am intrat in vorba cu andu, pilu si costin de la antitot. andu mi-l imaginam foarte copilaros dupa cum scrie pe blog, dar e super de treaba. cu pilu am tot ras, mi s-a parut cea mai vesela si de gasca persoana. iar costin baiat linistit, credeam ca va fi un gica contra la tot ce vom zice. cam asta este lumea cu care am reusit sa vorbesc efectiv, din cati erau acolo. altii se pare ca nu au fost asa norocosi si au plecat cu un gust amar. desi unii dau vina pe marius pe unele aspecte care li s-au parut nereusite eu cred ca a depins si de noi sa iasa bine.

in concluzie, m-am ales cu cateva beri la bord, o sambata seara de pomina, mi-am mai facut cativa prieteni, am mai mers de cateva ori la baie (pacatoasa berea, ce sa-i faci) si am ras un pic.